de thi anh van 8 hk1

PPhoøng GD & ÑT Caøng Long
Tröôøng THCS An Tröôøng C
THE FIRST TERM EXAMINATION
SUBJECT : ENGLISH
GRADE : EIGHTH
TIME ALLOTED: 45 MINUTES
I.Listening.
Listen then fill in the missing words. Use the given words in the box (2.5ms)
learning; improve; library; grammar; teacher
1. In the first year of lower secondary school I had some difficulties in

English.
2. My English

was worse.
3. I did not know how to

them.
4. My English

told me to wait for her outside the

classroom.
5. She took me to the school

and showed me the cassettes of pronunciation
drills.
1 ………………....... ;2………………......;3………………….. ;4………………..;5…………………..
Circle The Best Answer (2.5ms)
1.The Moon around the Earth.
a. go b. to go c. goes d. going
2. I am always proud you .
a. about b. of c. on d. with
3. Hai is learning to drive. He a driver.
a. is b. is going to c. is going to be d. a&b
4. The country is busier and noisier.
a. going b. getting c.changing d. doing
5. Tom is to drive a car.
a. old enough b. enough old c. too old d. too old enough
6. His parents used to...........him to the zoo when he was a child.
a. took b. taking c. to take d. take
7. She loves and she likes TV, too.
a. reading/ watching b. read/watch c. reads/watches d. b&c
8. She asked me………………
a. stop playingb. stop to play c. to stop playing d. stopping to play
9. I am going to visit you Thursday.
a. in b. on c. at d. of
Marks Teacher’s comments
10. Tuan has lived here ten years
a. in b.since c. about d. for
III.Reading.
Read the passage
The peper bag is an interesting invention. Before paper bags were invented, the seller
had to wrap goods in paper and tie it with string. Other customers had to wait. Then they hired
boys to make bags by hand, but this also took a long time. In 1884, a woman named Mattie
Knight invented a machine that could make a bag with a square bottom and pleated sides. The
bag stands up, but it can also lie flat. The seller just shakes her wrist to open the bag. Because
the bag stands up, it is easy to put things in it.
Paper is very common in our lives, and we don’t even think about it, but it is a
wonderful invention.
T F
1. Check ( v ) the sentences T (True) or F (false)(1ms)
a. Before having paper bag, people had to wrap products in paper.
b. Making paper bags by hand took along time.
c. A man invented paper bags in 1884.
d. It is easy to put things in paper bag.
2. Answer the questions(1,5ms)
a.Is paper bags common in our life?


b. Who invented the making paper bag machine?


c. What does the paper bag look like?

IV.Writing.
Write a community notice about the meeting (2.5ms )
The school Y & Y organization is going to hold a meeting to celebrate the Students’ Day. The
meeting will be at the stadium in the neighborhood from 7.30 am to 10.30 am on December 30.
The person to contact is Tran Thi Thu Thuy of Y&Y office.






-The end-
Answer key
I.Listening
Listen then fill in the missing words (2.5ms)
In the first year of lower secondary

school I had some difficulties in
(1)
learning

English.
My pronunciation of English words was really bad and my English
(2)
grammar

was worse.
I did not know how to
(3)
improve

them. One afternoon, after the lesso, my English
(4)

teacher

told me to wait for her outside the

classroom. She took me to the school
(5)
library and showed me the cassettes of pronunciation drills kept in a glass bookcase.
She also told me how to use an English dictionary to improve

my English grammar.
II.Grammar & Vocabulary.
Circle The Best Answer (2.5ms)
1. c 2. a 3. c 4. b 5.b 6. d 7. a 8. c 9. b 10. d
III.Reading.
1. Check ( v ) the sentences T (True) or F (false)(1ms)
1. T
2. T
3. F
4. T
2. Answer the questions(1,5ms)
a. Yes, it is.
b. Mattie Knight.
c. It has a square bottom and pleated sides
IV.Writing.
Write a notice about the school meeting (2.5ms )
The school Y&Y organization.
MEETING TO CELEBRATE THE STUDENT’S DAY
Date: December 30 Time: from 7.30 am to 10.30 am
Place: the Stadium in the neighborhood.
Please contact Mr. Le Dung at Y&Y office for more in formation.