de thi hoc sinh gioi lop 9 Thanh Thuy

Đây là phiên bản tài liệu đơn giản

Xem phiên bản đầy đủ của tài liệu de thi hoc sinh gioi lop 9 Thanh Thuy

Phòng giáo dục và đào
tạo
Kiến xơng
Đề khảo sát chất lợng học sinh giỏi
năm học : 2009-2010
Môn : Tiếng Anh 7
(Thời gian làm bài : 120 phút)
Đề khảo sát gồm có 2 phần. Phần trắc nghiệm học sinh làm bài vào bảng sau.
1- 2- 3- 4- 5-
6- 7- 8- 9- 10-
11- 12- 13- 14- 15-
16- 17- 18- 19- 20-
21- 22- 23- 24- 25-
26- 27- 28- 29- 30-
31- 32- 33- 34- 35-
I. Tìm từ mà phần gạch chân có cách phát âm khác với những từ còn lại.
1. A. student B. uniform C. during D. public
2. A. holiday B. brother C. hospital D. product
3. A. coughed B. practised C. stopped D. appeared
4. A. telephone B. vegetables C. medicine D. kilometer
5. A. chemistry B. study C. primary D. apply
II. Tìm từ mà trọng âm chính nhấn vào âm tiết khác với những từ còn lại.
6. A. finish B. address C. picture D. music
7. A. computer B. interested C. carefully D. animal
III. Chọn đáp án đúng để hoàn thành đoạn văn sau
Paul and his younger brother enjoy different activities after school hours. Paul wants to be an actor.
Acting is his (8) .. pastime. He is a member of the school theater group. At present, his group (9) .. a
play for the school anniversary (10) He also plays soccer and volleyball (11) .. his free time.
Tims (12) .. are different from his elder brother. He is not very sporty. After school, he usually goes
home and (13) .. TV. (14) .. he reads a library book or comics but most of the time he lies on the
couch (15) .. of the TV
8. A. common B. popular C. interested D. favorite
9. A. rehearse B. rehearses C. is rehearsing D. will rehearse
10. A. celebrate B. celebrating C. celebrated D. celebration
11. A. in B. at C. on D. when
12. A. pastime B. pastimes C. free time D. free times
13. A. watch B. to watch C. watches D. watching
14. A. Sometimes B. Now C. Many times D. Never
15. A. next B. near C. in front D. before
IV. Chọn đáp án đúng để hoàn thành những câu sau
16. The homework .. very difficult yesterday
A. is B. are C. was D. were
17. I didnt see her at the party last night and .. Peter
A. does, too B. so did C. neither did D. was either
18. Lan: Would you like to go to the movies with us tonight?
Mai:
A. Id love to B. Id like to C. Yes, I would D. No, I dont like
19. My father is a .. driver. He drives ..
A. safely-safe B. safe-safe C. safe-safely D. safely-safely
20. .. is it from here to Bo market?-It is about 10 kilometers
A. How far B. How long C. How much D. How many
21. He is .. person in the meeting
A. more important B. the most important C. importantest D. important
22. I always try to have a healthy, balanced ..
A. food B. diet C. exercise D. product
23. I have .. good news for you.
A. a B. some C. many D. a lot
24. There is a souvenir shop .. Tran Hung Dao street
A. on B. at C. from D. to
25. It took Susan two hours .. this exercise
A. do B. did C. doing D. to do
26. We can learn more about the undersea world .. this invention
A. because B. for C. thanks to D. thanks for
27. On Monday, we have a .. English test
A. forty five-minutes B. forty five-minute C. forty five minutes D. forty five minute
28. They dont know students have to work .. at school and at home
A. hard B. hardly C. boring D. interesting
29. How old .. on her next birthday?
A. she is B. will she C. she will be D. will she be
30. Mr John cant buy that house because it is very ..
A. cheap B. expensive C. small D. convenient
V. Đọc đoạn văn sau đó chọn câu trả lời đúng
It is very important to have healthy teeth. Good teeth help us to chew our food. They also help us to
look nice.
How can we keep our teeth healthy? Firstly, we ought to visit our dentist twice a year. He can fill the
small cavities in our teeth before they destroy the teeth. He can examine our teeth to check that they are
growing in the right way. Secondly, we should brush our teeth with a toothbrush and fluoride toothpaste
at least twice a day - once after breakfast and once before we go to bed. We can also use wooden
toothpicks to clean between our teeth after a meal. Thirdly, we should eat food that is good for our teeth
and our body: milk, cheese, fish, brown bread, potatoes, red rice, raw vegetables and fresh fruit.
Chocolates, sweets, biscuits and cakes are bad, especially when we eat them between meals.
31. Why is it very important to have healthy teeth?
A. Healthy teeth help us to chew our food C. Because clean teeth are healthy teeth
B. Good teeth help us to look nice D. A and B are correct
32. How often should we visit our dentist?
A. once a year B. every six months C. three times a year D. twice a month
33. We can keep our teeth healthy by
A. see our dentist twice a year C. eating healthy food
B. brushing our teeth with a toothbrush D. All are correct
34. Which of the following is good for our teeth?
A. Milk, cheese, fish and brown bread C. Raw vegetables and fresh fruit
B. Potatoes and red rice D. All are correct
35. Chocolates, sweets, biscuits and cakes are ..
A. not bad for your
teeth
B. sweet food C. good for your teeth D. A and B are correct
VI. T ìm và chữa lỗi sai trong những câu sau.
36. He was absent for work because of illness
37. Marie is the most beautiful of the two girls
38. What is the deep of the Red River?
39. Phong needs taking a bus to go to his school
40. I would like some peas and Id like some
carrots, either
41. The dirt on the vegetables can make you
sickness
42. My sister can play the piano very good
43. Mr Tuan has less days off than his wife
36- 37- 38- 39-
40- 41- 42- 43-
VII. Viết lại những câu sau sao cho nghĩa của câu không thay đổi
44. This book is more interesting than that book
That book .
45. I like beef and my sister does, too
I like beef and so .
46. Learning how to use a computer is very easy
It is . .
47. She doesnt have any friends in Ha Noi
She has .
48. What is your date of birth?
When . ?
49. We will have a vacation that lasts for three months
We will have a .
50. Why dont we listen to music tonight?
How about . ?
51. He drives very carefully
He is .. .
VIII. Cho dạng đúng của từ trong ngoặc.
52. I saw her at the .. last Sunday
(meet)
53. This river is very .. for the swimmers
(danger)
54. My mother went to the doctor because she had a
..
(head)
55. Last year I weighed 42 kilos and my .. was 130
centimeters
(high)
56. Your bicycle is .. than mine
(good)
57. We study .. countries, rivers, mountain ranges
in Geography
(differ)
58. I have an .. with my doctor at 5 p.m tomorrow
(appoint)
59. The football match was very .. I enjoyed it
(excite)
52- 53- 54- 55-
56- 57- 58- 59-
IX. Cho dạng đúng của động từ trong ngoặc.
A. It (60-take) me ten minutes (61-go) to school by bus every day
B. My father (62-buy) a car two months a go. It (63-look) new now
C. I (64-have) a bithday party tomorrow evening. Would you like (65-come)?
D. Bruce enjoys (66-draw) pictures. He always (67-do) it when he (68-be) free
E. She (69-not watch) TV last night. He (70-read) newspapers and magazines
F. Be careful! The children (71-cross) the street
60- 61- 62- 63-
64- 65- 66- 67-
68- 69- 70- 71-
X. Điền các giới từ thich hợp vào chỗ trống
A. There was a wide selection (72) .. vegetables (73) .. the stall
B. The bank is (74) .. the bookstore and the toystore
C. How far is it (75) .. the hotel (76) .. the supermarket?
D. Mrs Lien went (77) .. Nha Trang last summer. She bought a poster. She put it (78) .. the wall
E. What (79) .. having dinner (80) .. my house tonight?
72- 73- 74-
75- 76- 77-
78- 79- 80-
Phòng giáo dục và đào
tạo
Kiến xơng
Đáp án và biểu điểm
Môn : Tiếng Anh 7

Đề khảo sát có 80 câu. Mỗi câu trả lời đúng cho 0,25 điểm. Tổng điểm là 20
I. Phần Trắc nghiệm
1- D 2- B 3- D 4- D 5- D
6- B 7- A 8- D 9- C 10- D
11- A 12- B 13- C 14- A 15- C
16- C 17- C 18- A 19- C 20- A
21- B 22- B 23- B 24- A 25- D
26- C 27- B 28- A 29- D 30- B
31- D 32- B 33- D 34- D 35- B
II. Phần tự luận
VI. T ìm và chữa lỗi sai trong những câu sau.
36- for from 37- most more 38- deep depth 39- taking to take
40- either too 41- sickness sick 42- good well 43- less fewer
VII. Viết lại những câu sau sao cho nghĩa của câu không thay đổi
44. That book is not as/ so interesting as this book
or That book is more boring than this book
45. I like beef and so does my sister
46. It is very easy to learn how to use a computer
47. She has no friends in Ha Noi
48. When is your birthday?
49. We will have a three-month vacation
50. How about listening to music tonight?
51. He is a very careful driver
VIII. Cho dạng đúng của từ trong ngoặc.
52- meeting 53- dangerous 54- headache 55- height
56- better 57- different 58- appointment 59- exciting
IX. Cho dạng đúng của động từ trong ngoặc
60- takes 61- to go 62- bought 63- looks
64- am going to have 65- to come 66- drawing 67- does
68- is 69- did not watch 70- read 71- are crossing
X. Điền các giới từ thích hợp vào chỗ trống
72- of 73- on 74- between
75- from 76- to 77- to
78- on 79- about 80- at

Đây là phiên bản tài liệu đơn giản

Xem phiên bản đầy đủ của tài liệu de thi hoc sinh gioi lop 9 Thanh Thuy