giáo án tu chon 7

Đây là phiên bản tài liệu đơn giản

Xem phiên bản đầy đủ của tài liệu giáo án tu chon 7

Huỳnh Ngọc Kiểu Giáo án tự chọn 7
0Planning date: 15.09.2010 Week 4
Teaching date: 18.09.2010 Period 1
TOPIC: PERSONAL INFORMATION
I. Objectives:
+ Review and consolidate some structures, vocabulary and the present simple
1. Language focus:
+ Future simple tense
+ Preposition
2. Language skill
+ Practice writing and reading comprehension
II. Teaching aids:
1. Teacher’s: Text book, lesson plan.
2. Students’: workbook
III. Procedures:
Activities Content
1.Warm-up:
- T calls some Ss to go to the board to give
some examples using the future simple
tense.
2. Presentation:
- T presents some of the main grammar
points of the topic Personal Information.
3. Practice:
-T asks Ss to do the following exercises.
*Remember:
1.Simple future tense:
Ex: - Lan and Nam will go to Ho Chi Minh
City tomorrow.
- Will you be free tomorrow?
Yes, I will.
No, I won’t.
2.Hỏi đáp về tên họ, tên lót:
A: What’s your family name?
B: It’s Pham.
A: What’s your middle name?
B: It’s Thi.
3.Hỏi đáp về tuổi trong lần sinh nhật tới
A: How old will you be on your next
birthday?
B: I will be 14 years old on my next
birthday.
4.Hỏi đáp về số điện thoại:
A: What’s your telephone number?
B: It’s 068850000
Page 1
Huỳnh Ngọc Kiểu Giáo án tự chọn 7
EXERCISES
I. Give the correct tenses of the verbs in brackets:
1. My friends and I (be)………………………… students.
2. The children (play) ……………………………… in the park this weekend.
3. Where is your mother?
- She …….........……….(have) dinner in the kitchen.
4. Mr. Nam (not work) ……………………………………… at the moment.
5. The students (not, be) …………….......……………….in class at present.
6. ……………………… Nam (be) …………… free tonight? – No, he won’t.
7. Where ……………… we (meet) ……………… tonight?
8. The students (not, go) ……………………………… on a trip tomorrow.
9. You (watch) ………………………… a soccer match tomorrow afternoon.
10. Nam and Trang (visit) …………………… their grandparents next Sunday.
*Keys: are / will play / is having / is not work / are not / Will…free / will…meet/
will not / will watch / will visit.
II. Complete the sentences. Use the words in the box:
does / am / is / are / will / your / his / her
1. My sister ………… 18 years old. Her name …………… Hoa.
2. Where ………… you from? I ……………… from Vinh.
3. “What’s …………… name?” “ I’m Trung.”
4. This is ………………new friend. …………… name is Hang. She
…………………be busy tomorrow.
5. What …………………she do? She is a teacher.
*Keys: is / is / are / am / your / his / Her / will / does.
III. Match the answers in column B with the questions in column A:
A B C
1. How are you?
2. Are you a new student?
3. What is his family name?
4. What is your address?
5. How do you go to school?
6. How far is it?
7. Who is speaking?
8. Can I speak to Trang?
A. By bus
B. Oh. Sorry. She’s out now.
C. It’s Tran
D. Fine, thanks
E. About one kilometer
F. It’s me, Phong.
G. Yes, I am.
H. 7B Tran Hung Dao street
1 + ……….
2 + ……….
3 + ……….
4 + ……….
5 + ……….
6 + ……….
7 + ……….
8 + ……….
4. Consolidation:
- T asks Ss to practice asking and
answering about their birthday in front of
the class.
5. Homework:
*Homework:
-Learn by heart all the remembering.
Page 2
Huỳnh Ngọc Kiểu Giáo án tự chọn 7
Planning date: 15.09.2010 Week 5
Teaching date: 18.09.2010 Period 2
TOPIC: AT HOME (Period 1)
I. Objectives:
Helps Sts to review, consolidate the some structures, vocabulary, and
Comparison.
1. Language focus:
+ Comparatives
+ Superlatives
2. Language skill
+ Practice writing skill
II. Teaching aids:
1. Teacher’s: Text book, teaching method
2. Students’: workbook
III. Procedure:
Activities Content
1.Warm-up:
- T calls some Ss to go to the board to give some
examples using the future simple tense.
2. Presentation:
- T presents the grammar structure: COMPARISONS
A. So sánh bằng: (equality)
S + V + as Adj/ Adv as + S
B. So sánh hơn: (Comparatives)
-Short Adj/Adv: S + V + Adj/Adv_er + than + S2
-Long Adj/Adv:
S + V + more + Adj/Adv + than + S2
C. So sánh nhất: (Superlatives)
- Short Adj: S + V + the Adj_est + N.
- Long Adj: S + V + the most + Adj + N.
This house is as expensive as that
one.
He goes faster than his dad.
Films are more interesting than
plays.
Ex:.
Nam is the youngest student in his
class
Winter is the coldest in the year.
Note: - Tính từ ngắn(Short Adj): 1 vần và 2 vần như: happy, pleasant, quiet
- Tính từ dài(Long Adj): các tính từ 2 vần trở: lên nhưinteresting, beautiful,
expensive…
- So sánh các tính từ đặc biệt:
good → better/ the best
bad → worse/ the worst
little → less/ the least
many → more/ the most
far → farther/ further/ the farthest/ further
Page 3
Huỳnh Ngọc Kiểu Giáo án tự chọn 7
3. Practice:
T asks Ss to do the following exercises
EXERCISES
I. Write the comparative and superlative of the adjectives given
STT Adjective Comparatives Superlatives
1. good better the best
2. Cheap
3. Big
4. Expensive
5. Comfortable
6. Bad
7. Hot
8. Far
9. Suitable
10. New
III. Write comparative sentences, using the words given
1. My house/ small/ her house
………………………………………………………………………………...
2. Lan/ tall/ Hoa
………………………………………………………………………………..
3. The table / expensive / the chair
………………………………………………………………………………..
4. These boxes/ big / those boxes
……………………………………………………………………………….
5. This dress / expensive / that one
……………………………………………………………………………….
*Keys:
1. My house is smaller than her house.
2. Lan is taller than Hoa.
3. The table is more expensive than the chair.
4. The boxes are bigger than those boxes.
5. This dress is more expensive than that one.
4. Consolidation:
- T asks Ss to copy all the answers into their
notebooks.
5. Homework: *Homework:
-Learn by heart all the remembering.
Page 4
Huỳnh Ngọc Kiểu Giáo án tự chọn 7
Planning date: 20.09.2010 Week 6
Teaching date: 25.09.2010 Period 4
TOPIC: AT HOME (Period 2)
I. Objectives:
Helps Sts to review, consolidate the some structures, vocabulary, and exclamation
1. Language focus:
+ Exclamation:
- What + a(n) + adjective + N!
2. Language skill
+ Practice writing skill
II. Teaching aids:
1. Teacher’s: Text book, teaching method
2. Students’: workbook
III. Procedures:
Activities Content
1.Warm-up:
- T calls some Ss to go to the board to give
some examples using the future simple
tense.
2. Presentation:
- T introduces to Ss the uses of The
exclamatory sentence.
3. Practice:
-T asks Ss to do the following exercises.
*Remember:
Exclamatory sentence: Câu cảm thán
What an expensive dress!
What a lovely living room!
What lovely living rooms!
What sour milk!
*Notes: - Câu cảm thán dùng để khen
ngợi (Compliment) hay than phiền
(complaint) điều gì đó.
- Dùng a/ an khi danh từ đếm được số ít.
- A đứng trước các phụ âm, AN đứng
trước các nguyên âm (U, E, O, A, I)
- Không dùng a/ an khi danh từ ở số
nhiều hoặc danh từ không đếm được.
Page 5
What + a/ an + adj + N!
Huỳnh Ngọc Kiểu Giáo án tự chọn 7
EXERCISES
I. Multiple choice:
1. What ______ lovely living room!
a. an b. the c. a
2. What ______ awful day!
a. an b. a c. the
3. We are __________ work at the moment.
a. on b. in c. at
4. Red is ______ favorite color.
a. mine b. my c. I
5. There is a refrigerator ______ the kitchen.
a. at b. on c. in
6. Farmers work _______ their farm.
a. on b. in c. at
7. This building is ______ than that one.
a. biggest b. bigger c. big
8. The new flats are ______ comfortable of all.
a. more b. the most c. much
9. I live ________24/ 3B Tran Phu street.
a. on b. in c. at
10. Cars are _________ than motor bikes.
a. more expensive b. most expensive c. the most expensive
*Keys: 1.c 2.a 3.c 4.b 5.c 6.a 7.b 8.b 9.c 10.a
II. Write exclamatory sentence:
1. What is a very comfortable room.
What …………………………..!
2. There are modern computers.
What ……………….….……..!
3. She is an intelligent girt.
What ……………….….……..!
4. That student is excellent.
What ……………….….……..!
5. He is very friendly.
What ………………….….……..!
6. This book is very interesting.
What …………………….….……..!
7. That bicycle is old.
What …………………….….……..!
8. This cake is very
delicious
What …………………….….……..!
9. They are expensive dresses.
What …………………….….……..!
10. It is a good dishwasher.
What …………………….….……..!
4. Consolidation:
- T asks Ss to work in pairs to make two
sentences using this grammar points.
5. Homework: *Homework:
-Learn by heart all the remembering.
Page 6

Đây là phiên bản tài liệu đơn giản

Xem phiên bản đầy đủ của tài liệu giáo án tu chon 7