hoc sinh gioi truong lop 7

§Ò Häc Sinh Giái 7 N¨m häc 2008 – 2009
M«n: Anh v¨n
(Thêi gian lµm bµi: 120 phót)
Question I: Choose the best answer to fill in each blank.
1. Please ............... the milk carefully. I don’t want it to boil over.
A. see B. watch C. look at D. notice
2. “Was he disappointed?” - “Yes, he found the movie ........................”
A. boring B. boringly C. bores D. bored
3. ........................ 20 September, 1529, five small ships set sail from Spain.
A. At B. In C. On D. By
4. Every student in those five rooms must bring ......................... own books to class.
A. one’s B. someone’s C. their D. his
5. “Was the competition a success?” - “Yes, ...................... people took part in it than usual.”
A. more B. fewer C. less D. many
6. What do students often do ...................... break?
A. in B. for C. at D. on
7. I don’t like brown rice. Don’t you have ................................?
A. white ones B. any white C. no white D. a white
8. Would you like .......................... that for you?
A. me doing B. that I do C. me do D. me to do
9.. The news on TV last night ……………………. very good.
A. was B. has C. were D. be
10. Can you see any people in the house? .................................
A. Only a little B. Only few C. Only a few D. Only little
Question II: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the
other words in each group.
1. A. meat B. reader C. overseas D. realize
2. A. horrible B. hour C. hundred D. hold
3. A. much B. drug C. future D. buffalo
4. A. started B. weighed C. measured D. called
5. A. appointment B. affect C. amount D. add
6. A. serious B. symptom C. sugar D. sauce
7. A. great B. beautiful C. teacher D. means
8. A. wet B. better C. rest D. pretty
Question III: Give the correct form or tense of the verbs in the brackets.
1. At the moment we (sit) .............................. in a café. We (wait) ..................... for the museum to open,
so I (write) ............................ some postcards.
2. Miss Helen (help) ............................. as soon as she (finish) ............................. that letter.
3. Boys like (play) ............................. marbles or catch while girls enjoy (skip) .............. rope or chatting.
4. (you/ go) ....................................... abroad for your holiday? - Well, I (get) ................... a holiday job. I’m
going to an agent’s on Saturday (find out) ........................... about it.
1
Question IV: Fill in each blank with the suitable preposition.
1. It was interesting. I had a lot ................................ fun.
2. What do you think ............................... the place?
3. My friends took me .................................. a temple.
4. I bought gifts ............................ my friends.
5. Were you tired ................................... the trip?
6. She put the hat ........................... the wall.
7. Why don’t you look ............................. the fish? - They are lovely.
8. Last night I spoke to my mum ................................ my hobby.
9. He rented a house next door ......................... mine.
10. He moved .............................. a new house.
Question IV: Read the following passage and answer the questions below.
Headache is a very common disease in the USA. Every year, about fifty million people have to go
to the doctor because of headache. The symptoms of a headache are various. People can see black dots
or bright spots in front of their eyes. They may also have pains only on one side of the head. Sometimes
when the pain goes away, the head is sore. People have headache when they work too hard or they are
too nervous about something. Medicine can help cure the disease but people usually have to do more
than taking tablets. They can prevent headaches by changing their diets or their lifestyle or simply by
going to bed.
* Questions:
1. Why is headache a common disease in the USA?
...............................................................................................................................................
...............................................................................................................................................
2. What can people see when they have headaches?
...............................................................................................................................................
3. Can people have pains on only one side of the head?
...............................................................................................................................................
4. When do people have headaches?
...............................................................................................................................................
5. How can they prevent headaches?
...............................................................................................................................................
V. Fill in the blank with the words given. (2pts )
Felt weighed checked took medical
Yesterday, Ba had a ( 1 ) ____________check - up. The doctor ( 2 ) __________him. Then she
measured his height. After that, she ( 3 ) _____________his temperature. Then she ( 4 )
_____________his eyes and ears. Everything was normal. Finally, Ba left. He felt very happy.
VI Correct forms of verbs.
My brother ( be) ………………………………… a journalist. He ( work) ………………………………… for a
newspaper office in Ho Chi Minh City. Every day, he ( go) ………………………………… to work at 6:30
a.m. and (come) back home at 5:00 p.m. He often (travel) ………………………………… to Ha Noi on
business. He (enjoy) ………………………………… his work very much. In his free time, my brother (learn)
………………………………… to play the guitar. He can (play) ………………………………… pretty well.
Now all my family (be) ………………………………… in the living room. My brother (jplay)
………………………………… the guitar and we (listen) ………………………………… carefully.
2
Question VII: Finish the second sentence so that it has the same meaning as the first.
1. A year has twelve months.
-> There are ..........................................................................................................................
2. Lan is more intelligent than her sister.
-> Lan’s sister isn’t ..............................................................................................................
3. He looks after the sick people.
-> He takes ...........................................................................................................................
4. Do you enjoy listening to music?
-> Are you interested ..........................................................................................................?
5. What is your mother’s job?
-> What does .......................................................................................................................?
Question VIII: Use the given words to make complete sentences.
1. Could/ tell/ how/ get/ police station/ please?
.............................................................................................................................................?
2. How much/ cost/ mail/ letter/ USA?
..............................................................................................................................................?
3. In/ future/ we/ less work/ more money/ spend.
...............................................................................................................................................
4. Brother/ engineer/ and/ work/ factory/ suburb/ capital.
...............................................................................................................................................
...............................................................................................................................................
5. Eat/ and/ talk/ friends/ be/ most common ways/ relax/ recess/ many countries.
...............................................................................................................................................
...............................................................................................................................................
------------- The end---------------
3
PHÒNG GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO
HUYỆN YÊN MÔ
HƯỚNG DẪN CHẤM
ĐỀ KIỂM TRA HỌC SINH GIỎI 7
Năm học: 2008-2009
Môn: Anh văn
Question I: (2,5 ms) - Mỗi từ chọn đúng cho: 0,25 đ.
4
1. B 2. A 3. C 4. D 5. A
6. C 7. B 8. D 9. B 10. C
Question II: (2,5 ms) - Mi t chn ỳng cho: 0,25 .
1. A 2. C 3. D 4. B 5. C
6. A 7. D 8. C 9. A 10. D
Question III: (2,5 ms) - Mi ng t chia ỳng cho: 0,25 .
1. are sitting/ are waiting/ am writing 3. playing/ skipping
2. will help/ finishes 4. Are you going/ am going to get (will get)/
to find out.
Question IV: (2,5 ms) - Mi t chn v in ỳng vo ụ trng cho: 0,25 .
1. B 2. A 3. D 4. B 5. D
6. C 7. B 8. D 9. B 10. D
Question V: (2,5 ms) - Mi cõu vit li ỳng cho: 0,25 .
1. There are twelve months in a year.
2. Lans sister isnt as intelligent as her.
3. He takes care of sick people.
4. Are you interested in listening to music?
5. What does your mother do?
6. Our summer vacation lasts two months.
7. Will you please take care of the house while we are away?
8. American students have more vacations than Vietnamese ones.
9. I spend two hours each day doing my homework.
10. Hoa studies (very) hard.
Question VI: (2,5 ms) - Mi cõu vit ỳng cho: 0,5 .
1. Could you tell me how to get to the police station, please?
2. How much does it cost to mail a letter to the USA?
3. In the future, we have less work and more money to spend.
4. My brother is an engineer and he works in a factory in the suburb of the capital.
5. Eating and talking with friends are the most common ways of relaxing at recess in many countries.
Question VII: (2,5 ms) - Mi cõu tr li ỳng cho: 0,5 .
1. Because every year, about fifty million people have to go to the doctor because of headache.
2. They can see black dots or bright spots in front of their eyes.
3. Yes, they can.
4. When they work too hard or they are too nervous about something.
5. They can prevent headaches by changing their diets or their lifestyle or simply by going to bed.
Question VIII: (2,5 ms) - Mi gii t ỳng cho: 0,25 .
1. of 2. about 3. to 4. for 5. from
6. on 7. at 8. about 9. to 10. to
Phòng giáo dục và đào tạo
Huyện yên mô
Đề khảo sát đợt I
Đề khảo sát chất lợng Học Sinh Giỏi 8
Năm học 2008 2009
Môn: Anh văn
(Thời gian làm bài: 120 phút)
Question I: Choose the best answer to fill in each blank.
1. My aunt speaks English very ................................
A. good B. well C. goodly D. best
2. We have math on Tuesday, Thursday, and Friday; It means we have math .................. a week.
5