Xem bản đẹp trên 123doc.vn

Đề thi,đáp án HSG Tiếng Anh 8

HaiTung @gmail.com
PHÒNG GD – ĐT ĐỀ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI NĂM HỌC 2007 – 2008
HUYỆN TRỰC NINH Môn : Tiếng Anh 8
ĐỀ CHÍNH THỨC Thời gian : 120 phút ( không kể thời gian giao bài )
Chú ý : Thí sinh làm bài vào tờ giấy này ( Đề thi này gồm 4 trang )
Họ, tên và chữ ký giám khảo :
Giám khảo 1: ........................................
Giám khảo 2 : .......................................
I- Find the word whose underlined part is pronounced diffirent from the
others . (1p)
1- a. sun b. fun c. pull d. hunt
2- a. tie b. sit c.bit d. hit
3- a. cave b. have c. slave d.behave
4- a. bull b. pull c. dull d. full
5- a. do b. go c. so d. no
1- 2- 3- 4- 5-
II- Choose the right words or phrases to fill in the blanks. (2.5 p)
1- My brother is studying hard ......................... pass the exam.
A. for B. in order to C. so to D. so that
2- We have studied ................... seven o'clock.
A. for B. at C. since D. to
3- He was born in England. English is his .................................
A. mother tongue B. first language
C. foreign language D. A and B are correct
4- It's dangerous .......................... in this river.
A. swim B. to swim C. swimming D. swam
5- It is the ........................... as ours
A. same B. most C. much D. more
6- How long have you ....................... her ?
A. know B. knowed C. known D. knew
THCS §µo S TÝch
sè ph¸ch
Điểm của bài thi
Bằng số ..............................
Bằngchữ:.....................
1
HaiTung @gmail.com
7- My father used ...................... me to school.
A. took B. taking C. to take D. take
8- Would you mind ................... the windows ?
A. to open B. opening C. open D. opened
9- The man ....................... next to me was very nervous.
A. sits B. is sitting C. sitting D. sit
Môn thi : Tiếng Anh 8
Họ và tên thísinh : ............................................................................
Ngày tháng năm sinh : ...............................................................................
TrườngTHCS :.......................................................................
Họ tên chữ ký GT1
.......................................
Họ tên chữ ký GT2
.....................................
.............................................................................................................................
10- This is the first time I ..................... this film.
A. am seeing B. saw C. see D. have seen
1- 2- 3- 4- 5-
6- 7- 8- 9- 10-
III- Complete the sentences, use the correct form or tense of the verbs in the
brackets. (2.5p)
1- Would you mind if I (smoke) ?
.....................................................................................................................................
2- I don't enjoy (laugh) at by other people.
.....................................................................................................................................
3- He (live) in this city since 2000.
.....................................................................................................................................
4- Most of the NOKIA mobile phones (sell) in this shop are imported from China.
.....................................................................................................................................
5- The children (play) when It started to rain.
.....................................................................................................................................
IV- Finish each of the incomplete sentences below in such a way that it has the
same meaning as the sentence above it. (2.5p)
1- The last time I saw her was in 2005.
→ I haven't ..................................................................................................................
2- He is writing a book on biology.
THCS §µo S TÝch
số báo danh
2
HaiTung @gmail.com
→ A book on biology .................................................................................................
3- A new bridge is going to be built next year.
→ They are .................................................................................................................
4- He said: "I can't find my umbrella"
→ He said ...................................................................................................................
5- I asked him if he liked coffee.

Thí sinh

Không được Viết vào

Khoảng này

→ I said ......................................................................................................................
V- Correct the mistake in the sentences. (2p) (thÝ sinh ph¶i viÕt l¹i c¶ c©u)
1- They didn't let me to go.
.....................................................................................................................................
2- She failed her examination like her friend did.
.....................................................................................................................................
3- I buy a new house if I have enough money.
.....................................................................................................................................
4- He has learnt Chinese enough to study in China.
.....................................................................................................................................
5- Nobody have used this house for a long time.
.....................................................................................................................................
6- His garden isn't as large than mine.
.....................................................................................................................................
7- We haven't talked to your sister since a long time.
......................................................................................................................................
8- There are much than eighty stores in the mall.
......................................................................................................................................
VI- Give the correct forms of the words in parentheses. (2.5p)
1- English is an ........................... and important subject. (interest)
2- My country is rich in ............................. resources. (nature)
THCS §µo S TÝch 3
HaiTung @gmail.com
3- My father can read ..................... without glasses. (good)
4- We had an interesting ........................... about football. (discuss)
5- During his .......................... the family lived in Cornwall. (child)
6- It's ........................ to cross the avenue. (danger)
7- Could you give me some.........................? (inform)
8- Are you a ...................... or are you living here ? (tour)
9- The shoes were nice, but they were ............................... (comfort)
10- Surface mail is much ............................... than airmail.(cheap)
1. 2. 3. 4. 5.
6 7. 8. 9. 10.
VII- Fill in each blank with a suitable preposition. (2.5p)
1- I am interested ....................... reading books.
2- She is tired ........................ living in the city.
3- This restaurant is famous ....................... Chinese food.
4- The ambulance will be there ...................... a bout 5 minutes.
5- Bobby started school ....................... the age of five.
6- I am very keen ......................... music.
7- I am going there ..................... plane.
8- Peter was very familiar ........................ planting potatoes.
9- Some thing's wrong .................. my back, doctor.
10- They treated me ......................... a heard problem.
1- 2- 3- 4- 5-
6- 7- 8- 9- 10-
VIII- Complete the passage with the suitable words. (2p)
Many ...1... believe that life on a farm is very quiet and easy, but ......2... is very
hard, I myself have ...3... on a farm for nearly twenty years and I know what farm
work ....4... You must get up early...5.. the chickens and the cows, water the flowers,
vegetables, do a ..6.. of gardening and then .....7... in the fields. But my aunt likes this
way of life and ...8... do all her children.
1- 2- 3- 4-
5- 6- 7- 8-
IX- Write complete sentences with the words given.
1- How long / it / take you / get / school ?
.....................................................................................................................................
2- He / not interested / buy / new / house.
.....................................................................................................................................
3- It / difficult / start / look / Job / his age.
THCS §µo S TÝch 4
HaiTung @gmail.com
.....................................................................................................................................
4- I / bored / doing / same thing / day after day.
.....................................................................................................................................
5- Marie Curie / born / Poland / 1867
.....................................................................................................................................
________________________________

đáp án chấm học sinh giỏi môn tiếng anh 8
Năm học : 2007- 2008
I- Find the word whose underlined part is pronounced diffirent from the
others . (1p)
1- c. pull 2-a. tie 3- b. have 4-c.dull 5- a.do
Mỗi đáp án đúng đợc 0,2 đ
II- Choose the right words or phrases to fill in the blanks. (2.5 p)
1- B 2- C 3- D 4- B 5- A
6- C 7- C 8- B 9- C 10- D
Mỗi đáp án đúng đợc 0,25 đ
III- Complete the sentences, use the correct form or tense of the verbs in the
brackets. (2.5p)
1- smoked 2- being laughed 3- has lived
4- sold 5-were playing
Mỗi đáp án đúng đợc 0,5 đ
IV- Finish each of the incomplete sentences below in such a way that it has the
same meaning as the sentence above it. (2.5p)
1- ..............seen her since 2005.
2- ..............is being written by him.
3- .............. going to be build a new bridge next year.
4- ..............(that) he couldn't find his umbrella.
5- ..............to him : " Do you like coffee ? "
Mỗi đáp án đúng đợc 0,5 đ
V- Correct the mistake in the sentences. (2p)
THCS Đào S Tích 5