de thi hoc sinh gioi lop 8

Đây là phiên bản tài liệu đơn giản

Xem phiên bản đầy đủ của tài liệu de thi hoc sinh gioi lop 8

VÂN HỒ SCHOOL NAME:
---  --- CLASS
ENGLISH TEST FOR GOOD STUDENTS AT SCHOOL
DATE:…….05/2008 SCHOOL YEAR: 2007 - 2008
(Time: 60 minutes)
(Students do the test on this paper)

Total: 100 marks
I.Em hãy tìm hai từ không cùng nhóm nghĩa với từ in hoa ở mỗi dòng sau ( 10 M ) :
Ví dụ: 0. FAMILY: father, brother, sister, teacher, printer
Trả lời: 0. teacher, printer
1. COMPUTER: cat, mouse, movie, keyboard, disc.
2. ELECTRIC DEVICES: paper, bulletin, socket, plug, lever
3. UNIVERSITY: library, campus, stamp, freshmen, plane.
4. PAST PARTICIPLE: knew, seen, broken, were, heard
5. SINCE: last Sunday, half an hour, a quater pas six,
three months, this morning.
II.Em hãy cho dạng đúng của động từ trong ngoặc để hoàn thành những câu sau( 10 m ) :
1. Last night when we (visit) ................. him, he (do) .................. an experiment on the
upstairs.
2. The sewing machine which you (use) ................... at present (invent) ................ in 1830
by a French.
3. I (not see) ...................... our uncle recently.
- No. He (not go) .................... out since he (buy) ...................... a new color
television.
4. Do you know what the pudding (make) ....................... from?
MARK TEACHER’S REMARKS
1
- I’m not sure. My mother often (cook) ....................... it at Christmas, but I never
(ask) ..................... her about it.
III. Em hãy dùng từ gợi ý viết lại những câu sau sao cho nghĩa câu không đổi ( 20 M ) :
1 France presented the Statue of Liberty tothe United States in 1876.
The Statue .......................................................................................
2.“Do you know the nam of the person who first climbed Mount Everest?”
He asked me ....................................................................................
3.She last ate this kind of food in January.
She hasn’t ............................................................................................
4.Walking in the rain gives my brother pleasure.
My brother enjoys .............................................................................
5. Have you ever played a computer game before?
Is this ................................................................................................
IV.Em hãy chọn một đáp án đúng trong ngoặc để hoàn thành mỗi câu sau ( 10 M ):
1. Nam gets up early so as (that revise / to revise) his lessons.
2. Liz said that she (will send / would send) me some information about her school.
3. Linh aske me (if I read / did I read) books before going to bed every night.
4. His car has the same color (as / like) my uncle’s.
5. She has waited for you (for / since) a quarter to six.
6. I’d rather you (not to spend / didn’t spend) too much time on computer games.
7. After studying new materials, the student could (rise / raise) his score by 20 points.
8. Mrs. Hoa divided the candies (between / among) her three children.
9. Is it (able / possible) to get to Nha Trang from here?
10. The Browns haven’t visited Ha Long Bay (yet/ already).
V.Em hãy chọn một đáp án đúng cho mỗi chỗ trống để hoàn thành đoạn văn sau ( 20 M ) :
BIRTH OF THE COMPUTER
Most people think of computer as very modem inventions, products of our new
technological ____ (0). But actually the idea for a computer ______ (1) worked out over two
centuries ago by a man ____ (2) Charles Babbage.
2
Babbage was born _____ (3) 1791 and grew up to be a brilliant mathematician. He drew
up plans for several calculating machines _____ (4) he called “engines”. But despite the fac that he
_____ (5) building some of these he never finished any of them. Over the years people have argued
____ (6) his machines would ever work. Recently, however, the Science Museum in London has
finished building _____ (7) engine based on one of Babbage’s designs. ____ (8) has taken six years
to complete and more _____ (9) four thousand parts have been specially made. Whether it works or
not, the machine will be on show at a special exhibition in the Science Museum ____ (10) remind
people of Babbage’ work.
0 A. age B. year C. time D. days
1 A. has B. was C. had D. is
2 A. known B. recognized C. written D. called
3 A. on B. in C. by D. for
4 A. whose B. who C. these D. which
5 A. wanted B. made C. started D. missed
6 A. until B. wheter C. while D. though
7 A. some B. the C. an D. that
8 A. one B. he C. they D. it
9 A. than B. therefore C. when D. then
10 A. to B. as C. for D. so
VI.Em hãy cho dạng đúng của từ in hoa để hoàn thành những câu sau( 10 M ):
1. It is ........... to eat too much sugar and fat HEALTH
2. If you can give a reasonable .......... for you bad behavior last
night, I will forgive you
EXPLAIN
3. My brother often does experiments abour electricity for ........... PLEASE
4. There are many caltural ................ between his country and
mine.
5. There are a lot of ............. festivals in vietnam
DIFFER
TRADITION
VII/ Write sentence from the given words ( 20 M ) :
1. You / know / who invent / ballpoint pen?.
2. At / time / I / prefer / use / ballpoint pen.
3. Last year / we / spend / week / Myson / and / I / not want / leave.
3
4. He / not want / anybody / know / that / he / be / here.
5. He / suggest that / we / play / game / call / 20 questions.
Key for “ test for good students” grade 8
I/ Em hãy tìm hai từ không cùng nhóm nghĩa với từ in hoa ở mỗi dòng sau ( 10 M ) :
1. cat , movie 2. paper , bulletin 3, stamp , plane 4. knew , were
4
5. half an hours , three months.
II/ Em hãy cho dạng đúng của động từ trong ngoặc để hoàn thành những câu sau( 10 m ) :
1. visited----was doing
2. are using---was invented
3. haven’t seen----hasn’t gone------bought
4. is made-----cooks-----have never asked
III/ Em hãy dùng từ gợi ý viết lại những câu sau sao cho nghĩa câu không đổi ( 20 M )
1. The Statue of Liberty was presented to the United States by France in 1876.
2. He asked me if I knew the name of the person who had first climbed Mount Everest.
3. She hasn’t eaten this food since January.
4. My brother enjoys walking in the rain
5. Is this the first time you have ever played a computer game.?
IV/ Em hãy chọn một đáp án đúng trong ngoặc để hoàn thành mỗi câu sau ( 10 M ):
1. to revise 6. didn’t spend.
2. would send 7. raise
3. if I read 8. among
4. as 9. possible
5. since 10. yet
V/ Em hãy chọn một đáp án đúng cho mỗi chỗ trống để hoàn thành đoạn văn sau ( 20 M )
1. B 2.D 3. B 4. D 5. C
6. B 7. C 8. D 9. A 10. A
VI/ Em hãy cho dạng đúng của từ in hoa để hoàn thành những câu sau( 10 M ):
1. unhealthy 2. explaination 3. pleasure 4. differences 5. traditional
VII/ Write sentence from the given words ( 20 M ) :
1. Do you know who invented the ballpoint pen?
2. At that time I prefer to use a ballpoint pen.
3. Last year we spent a week in Myson and I didn’t want to leave.
4. He doesn’t want anybody to know that he is here.
5. He suggestd that we should play a game called 20 questions
5

Đây là phiên bản tài liệu đơn giản

Xem phiên bản đầy đủ của tài liệu de thi hoc sinh gioi lop 8