13 bộ đề- đáp án Thi HK II lớp 7

Đây là phiên bản tài liệu đơn giản

Xem phiên bản đầy đủ của tài liệu 13 bộ đề- đáp án Thi HK II lớp 7

BỘ ĐỀ 1
THI HỌC KỲ II, MÔN ANH VĂN LỚP 7
--------------------------------------------------------------------------------
I / Phần trắc nghiệm : ( 6 điểm)
Khoanh tròn vào câu trả lời đúng
1/ I..................very happy yesterday
A . is B . were C . was
2/ Don't eat too.........................candy
A . much B . many C . lots of
3/Would you like .......................... to the movies tonight ?
A . go B . going C. to go
4/ He was busy yesterday and........................were his brothers
A . neither B . so C . too
5/ You ought .....................to the dentist
A . go B to go C . going
6/ My brother always drives .................
A . careful B . carefully C . slow
7.He likes ...........................sports
A .watch B . watching C . to watch
8 . They prefer reading ..........................watching TV
A . than B . more than C . to
9/ Many young people .................video games
A . playing B . play C . plays
10/ They ................. to visit their old friends tomorrow
A . will B . will be C . are going
II / Điền vào ô trống bằng 1 từ thích hợp trong bảng : (2 điểm)
brush cavity explains nervous happy smile
1 2 3 4 5 6
Minh is very ...............and Dr Lai notices this . She ...................... at Minh and tells him not to
worry . She ..............one of his teeth has a ........He has to .................them regularly . After Dr
Lai fills his tooth, Minh leaves . He is very ..................
.III/ Trả lời các câu hỏi sau : (2 điểm)
1 . Did you eat dinner at home yesterday ?( 0 .5 điểm)
....................................................................................................................................................................
.......................................................................................................................................................
2 . Who was invented a deep – sea ? (1.5 điểm )
....................................................................................................................................................................
........................................................................................................................................................
-------------------------------HẾT------------------------------------
ĐÁP ÁN BỘ ĐỀ 1
I . Phần trắc nghiệm : ( 6 điểm)
Mỗi câu trả lời đúng 0.6 điểm
Câu 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Đáp
án
C A C A B B B C B C
II . Điền vào chỗ trống : (2 điểm)
1 nervous
2 smiles
3 explains
4 cavity
5 brush
6 happy
III . Trả lời câu hỏi : ( 2 điểm )
1 . Yes , I did / No , I didn't
2 . Jacques Cousteau
=================================================================
BỘ ĐỀ 2
THI HỌC KỲ II, MÔN ANH VĂN LỚP 7
--------------------------------------------------------------------------------
I, choose the best answer: (2.5)
1. After class, Nam goes home and ________ videos.
a. watch b. watching c.watches d. to watch
2. A running nose , a slight fever, coughing and sneezing are the __ of the common cold.
a.symtoms b. deseases c. sickness d. illness
3.Sugar gives us __________ and we fell less hungry.
a.power b. health c.energy d. happy
4.Is your __________ one meter forty centimeters?
a.weight b.height c.body d. tall
5.Ha likes candy. ______ do we.
a.Neither b.so c. either d. too
6.Let’s ___________ to the zoo.
a.gone b.going c.go d. to go
7.He is a good teacher. He teaches very ______________.
a.bad b.well c.good d. fast
8. General Giap’s Forces defeated the ________ in 1954.
a. American b. French c.Japanese d. China
9.Millions of young people play____________________.
a.chess b.musical instrument c. video games d. football
10.We can learn more about the undersea world thanks to Jacques Cousteau’s __
a. action b.invention c. composition d. introduction
II, Read the text and answer the question: (3.0)
In the summer holidays, Mr Hung, Mrs Chi and their children, Tuan and Hoa often go
to the beach for two or three days. They always go to Vung Tau in the south of Vietnam.They
usually stay in a small house or a flat by the sea, but sometimes they stay in a hotel.
Last summer, they went to Nha Trang. They stayed at sunshine hotel for three days. In
the morning, Tuan played football with his father on the beach. Hoa and her mother walked
along the beach and built sandcastels. They visited Tri Nguyen Aquarium and saw different
kinds of fish there. They also bought a lots of souvenirs for friends.
1.Where does Hoa’s family often go for their summer holidays ?
______________________________________________________________.
2.How long do they often stay there?
______________________________________________________________.
3. Where do they usually stay ?
_______________________________________________________________.
4.Where did they go last summer?
_______________________________________________________________.
5.What did Hoa and her mother do there in the morning?
_______________________________________________________________.
6. What did they see at Tri Nguyen Aquarium?
_______________________________________________________________.
III, Rewrite the following sentences,use the correct form of the words in
brackets: (2.5)
1.Mary can’t hear you. I can’t hear you ( neither).
____________________________________________________________.
2. I saw that film last night. He saw that film last night. (too)
____________________________________________________________.
3.The boys in my class are good players. They play soccer very (good).
_____________________________________________________________.
4. They (buy) a lot of souvenirs for their parents yesterday.
______________________________________________________________.
5. Nam (not do) his homework at the moment.
______________________________________________________________.
IV,Listen carefully and decide who ( in A ) did what (in B) yesterday. Write the
number of the activities at the and of each name. (2.0)
A B
Nga 1. Visiting friends
Long 2.Watching TV
Lan 3.Going to a restaurant
4.Staying at home
5.Playing video games
6.Listening to pop music
7. playing chess
-------------------------------HẾT------------------------------------
ĐÁP ÁN BỘ ĐỀ 2
I, chọn đúng 1 từ (0.25)
1c 2a 3c 4b 5b 6c 7b 8b 9c 10b
II,Trả lời đúng 1 câu: (0.5)
1.They often go to the beach for their summer holidays.
2.They often stay there for two or three days .
3.They usually stay in a small house or a flat by the sea.
4.Last summer they went to Nha Trang.
5.Hoa and her mother walked along the beach and built sandcastles
6. They saw different kinds of fish at Tri Nguyen Aquarium
III, Viết đúng 1 câu: (0.5)
1. Mary can’t hear you and neither can I.
2. I saw that film last night and he did ,too.
3. The boys in my class are good players. They play soccer very well.
4. They bought a lot of souvenirs for their parents yesterday.
5. Nam isn’t doing his homework at the moment.
IV,Nghe và chọn đúng 1 hoạt động: (0.25)
Nga:4,2,7
Lan: 1,3
Long:5,6
Tape script:
Yesterday was Sunday. Nga ,Lan and Long did not go to their English class. They did
different things last night. Nga stayed at home.She watched TV and played chess with her
grandmother. Lan visited her friendsand ate out in a restaurant with them. Long played video
games and listened to pop music.
=================================================================
BỘ ĐỀ 3
THI HỌC KỲ II, MÔN ANH VĂN LỚP 7
--------------------------------------------------------------------------------
I. Khoanh tròn câu trả lời đúng nhất.(2.5 đ)
1.Her father .................
a.bought het a cap. b. bought for her a cap. c.bought a cap to her.
2.Hoa tried ................the new dree but it didn’t fit..
a. out. b.at. c.on.
3.She is learning ....................
a.to sew. b.how to sew. c. sewing.
4. Nam was ill so the doctor ..................his temperature.
a.hold. b.took. c.had.
5. A headache can be the result of an ear infection or toothache ...............you also have a
hight temperature.
a. if. b.but. c.or.
6..................do you feel now ?
a. where. b.How. c.why.
7 Dad .................. a new watch for me on my last birthday.
a.is going to buy. b. buys. c.bought.
8. Lan likes pineapples and ...................
a. so do I. b. so I do. c.too do I.
9.My faher enjoys ..................... to music .
a.Listen b.is listening c.listening
10.He also drives ....................
a.safe b.safety c.safely
II.Hoàn tất đoạn văn sau dùng một từ trong khung trống (2.5đ)
Minh had a (1)_________ ,he had an (2)_________at 10.30 with Dr Lai but he was
(3)_________after talking with Hoa .Minh felt (4)__________scared now.He went to see
Dr Lai . She was very (5)__________and told him not to (6)_________she (7)______one of
his teeth has a small,(8)________.He had to (9)_________them regularly,After Dr Lai
Filled his tooth Minh left,He was very (10)_________
III.Ghép những câu trả lời tương ứng với các câu hởi sau.(3đ)
1. Why does Minh’s tooth hurt?
2.What time do you do homework?
3.How tall Lan is he ?
4.Why didn’t Lan go to school yesterday?
5.What should Nam do before he playsd table tennis ?
6. What would you like to to watch.
a. Because she had a had cald.
b.He ought to finish his homework.
c.At 8 o’clock
d.I’d like to watch a cowboy movie
e.Because he has a cavity
f.One meter and fifty centimeter
IV. Dịch sang tiếng anh (2 đ)
Ngày nay,nhiều gia đình có máy truyền hình.Cuộc sống thì thỏa mái hơn.
The End
=================================================================
BỘ ĐỀ 4
THI HỌC KỲ II, MÔN ANH VĂN LỚP 7
--------------------------------------------------------------------------------

I. Phần trắc nghiệm: Vòng tròn A, B, C hoặc D để chọn đáp án đúng nhất trong
những câu sau. (8m)
1. He ................... to the zoo last Sunday.
A. goes B. went C. is going D. go
2. I receive a letter. ...................my aunt last week.
A. of B. to C. from D. on
3. You should ...................... your hands before meals.
A. to wash B. wash C. washing D. washes
4. I would like .................some fruit and vegetables.
A. buying B. to buy C. buy D. buys
5. He likes swimming .....................
A. so I do B. Yes, I do C. I do, too D. too do Is
6. What kind of ....................do you like ? I like cartoons.
A. books B. films C. pictures D. stories
7. Many young people...................video games.
A. play B. plays C. playing D. played
8. Mr Robinson speaks Vietnamese very.........................
A. fluently B. skillfully C. good D. bad
9. Milk is good ......................your health
A. to B. with C. for D. at
10. How.................is Nga ? She is 36 kilos
A. tall B. height C. weigh D. heavy
II. Sắp xếp các từ sau thành câu hoàn chỉnh. (2m)
1. skillfully /plays/Mr Long / volleyball .
.........................................................................................................................
2. outdoors/ skills / develope /and / their/ should /children /all / play/ social .
.........................................................................................................................
-------------------------------HẾT------------------------------------
ĐÁP ÁN BỘ ĐỀ 4
I. Mỗi câu đúng được 0.8 điểm
1. B 2. C 3. B 4. B 5. C 6. B 7. A 8. A 9. C 10. D
II. Mỗi câu đúng được 1 điểm
1.Mr Long plays volleyball skillfully.
2.All children should play outdoors and develope their social skills.
=================================================================
BỘ ĐỀ 5
THI HỌC KỲ II, MÔN ANH VĂN LỚP 7
--------------------------------------------------------------------------------
I/ Choose the best answer a, b, c or d and circle it ( 8ms )
1/ Liz ..................to Nha Trang last summer.
a/ goes b/ go c / went d/ going
2 / Why does Minh go to the dentist ? Because he has a ............................
a/ headache b/toothache c/ stomachache d/ backache.
3/ Hoa's neighbor, Mrs Mai is a ................................
a/ dressmaker b/ hairdresser c/ teacher d/ nurse
4/ ...................................are a phone card and envelopes ? They are 52000 dong.
a/ How many b/ How long c/ How much d/ How far
5/ What .....................the matter with him ? He had a headache.
a/ is b/ was c/ does d/ were
6/ She doesn't like beef and ............................does he.
a/ either b/ neither c/ so d/ too
7 / Mary speaks English.......................
a/ good b/ bad c/goodly d/ well
8/ Which day of the week is the W T S day of the club ?
a/ Sunday b/ every Wednesday c/ Saturday d/ Monday
9/ How often do you go ? ..............................
a/ once or twice a month b/ once and twice a month
c/ one and two times a month d/ one or two times a month.
10/ Who will you come to the cinema with ?
a/ my sister b/ with my sister c/ I'll come with my sister d/ a, b, c are
OK
II/ Complete each sentence so that the meaning stays the same. ( 1m )
11 / He isn't a quick runner.
He does.......................................
12 / How heavy is she ?
What.............................................?
13 / Why don't we listen to music ?
Would you..........................................
14 / How old is he ?
What..........................................?
III/ Use the correct form of the verbs .( 1m )
15/ We went to the doctor because we ( be ) sick.
16/ Do you prefer ( take ) part in sports ?
17/ What would you like ( watch ) ?
18/ You are sick, so you should ( go ) to the doctor.
-------------------------------HẾT------------------------------------
ĐÁP ÁN BỘ ĐỀ 5
(Ở phần I mỗi câu đúng 0.8 đ )
I/ 1C 2B 3A 4C 5B 6B 7D 8B 9A 10D
( Ở phần II và III mỗi câu đúng 0.25đ )
II/ 11/ He does not run quickly.
12/ What is her weight ?
13/ Would you like to listen to music ?
14/ What is his age ?
III/
15/ We went to the dentist because we were sick.
16/ Do you prefer to take part in sports ?
17/ What would you like to watch ?
18/ You are sick , so you should go to the doctor
=================================================================
BỘ ĐỀ 6
THI HỌC KỲ II, MÔN ANH VĂN LỚP 7
--------------------------------------------------------------------------------
I Khoanh tròn từ hoặc cụm từ phù hợp với các chỗ trống ( 2 đ)
1. Would you like …… to pop music? A. to listen B. listen C. listened
2. My father is a ……. football player. A. skill B. skillful C.
skillfully
3. My friend prefers watching video ……. listening to music. A. than B. more C. to
4. Mom …… a new watch for me on my last birthday. A. buy B. buys C.
bought
5. She can speak Spanish and ……….can he. A. so B. too C. either
6. This papaya isn’t green. It’s ………. A. small B. ripe C. good
7. You must drink …….. water everyday. A. much B. many C. a few
8. How …….. is your sister? She is 14 kilos A. weight B. heavy C. high

II. Ghép câu trả lời ở cột B với các câu nói hay câu hỏi ở cột A ( 2 đ)
A B A-B
1. Would you like to come to my party?
2. Hoa likes swimming
3. My sister is very bath Math
4. I have a stomachache
a. She must do more Math exercises
b. You shouldn’t eat green fruit.
c. So does my sister
d. I’d love to. What time?
1-……...
2-……...
3-……...
4-……...
Đọc đoạn văn sau và chọn câu trả lời đúng nhất cho mỗi câu ( 2 đ)
Thirty years ago in Vietnam, very few people had TV sets. TV owners were very rare.
After dinner, their neighbors gathered both inside and outside their houses and watched the
black and white T.V programs. The older might sleep and children might play with their
friends, but no one went home until the T.V station closed for the night.

Đây là phiên bản tài liệu đơn giản

Xem phiên bản đầy đủ của tài liệu 13 bộ đề- đáp án Thi HK II lớp 7