Xem bản đẹp trên 123doc.vn

de thi HSG HKi k 7 co dap an

Phòng giáo dục Than Uyên
Mờng Than
đề thi khảo sát học sinh giỏi
Năm học 2008 - 2009
Môn: Tiếng Anh. Lớp7
Thời gian: 150 phút (Không kể thời gian giao đề )
đề bài
I/. Choose one word whose underlined part is pronounced differently from the others. 5
1. A. sure B. saw C. send D. sit
2. A. new B. sew C. few D. knew
3. A. image B. arcade C. take D. days
4. A. plays B. looks C. wants D. helps
5. A. decided B. preferred C. listened D. enjoyed
6. A. much B. drug C. buffalo D. future
7. A. horrible B. hour C. hundred D. hold
8. A. teenager B. together C. guess D. regular
9. A. languages B. goes C. watches D. dresses
10. A. education B. collection C. question D. celebration
II/.Fill in each blank with the correct form of the word given in capital. ( 15 Points ).
1/. English is an and important subject INTEREST.
2/. In electronics they learn to repair appliances. HOUSE
3/. The most popular .. at recess is talking . ACT
4/. Hoa is having a....................check-up MEDICINE
5/. In the countryside, people often know all the people in their................... NEIGHBOR
6/. You must be careful when playing video games because they can be . ADDICT
7/. Id like a nice..................orange JUICE
8/. Edisons most famous . was the electronic bulb. INVENT
9/. This dictionary is very ..............for you to learn English USE
10/. I have ....................time to play than my friends LITTLE
III/. Choose the best answer to complete each sentence.(5 points)
1/. I bought this dress at the...................on Hang Bai street.

A. clothesstore B. store of closes C. clothes store D. closing store
2/. Isnt it easy to learn English well ? - ..
A. No, it is B. No it does not C. Yes, it is D. Yes. It does
3/. There are two churches in the town and of them are extremely old.
A. each B. all C. both D. most
4/. My joke made the whole class
A. smile B. laughing C. laugh D. crying
5/. Mr Nam .. to work yesterday
A. wasnt drive B. not drive C. didnt drove D. didnt drive
6/. The news on TV last night . very good.
A. was B. has C. were D. be
7/. Lan did not know the world . Hoa didn’t …………………………….
A. so B. neither C. either D. too
8/. The boss wants his ………………….. to type some letters.
A. secretary B. novelist C. journalist D. musican
9/. If he eats all that food, he eats………………………
A. quite much B. too many C. quite many D. too much
10/. Mr Robinson speaks Vietnamese very……………………..
A. skillfully B. good C. fluently D. best
IV/. Give the correct form of the verbs in brackets to complete the following sentences.( 10 points)
1/. We can’t go out now because it (rain ) …………………… .
2/. They (meet) .......................their teacher at the moment
3/. We (visit ) ………………….the museum at the moment. We (visit ) …………..it once a year
4/. Hai ( not write ) ……………….. to her parents last week. She ( phone ) …..……. them.
5/.Duy ( not visit)… ………the museum with his class last sunday because he (catch ) ……. a cold.
6/. How much it ( cost ) …………….to mail a latter to England ?
7/. Take these pills and you ( feel ) ……………….. better then, Ha .
V/. Each sentence below contains an error. Underline it and write the correct answer in the space
provided ( 10 points )
1. From at nine in the morning until four afternoon Mr. Tuan works in
A B C
the fields with his father.
D
2. There is fewer work in the evening than there is in the morning
A B C D
3. My Dad always has a three-weeks vacation
A B C D
4. Mr Ba soon got used to travel to work by bicycle
A B C D
5. The doctor says you should spend a little time to play video game.
A B C D
6. The public library in the city has thousand of good books
A B C D
7. What does the new student like ? - Oh, she is tall and beautiful
A B C D
8. Ba is in class 7A and he enjoys the school very much
A B C D
9. My father always has a lot of houseworks to do
A B C D
10. There is a ten-floors building in front of my house
A B C D
1.......................................
2.........................................
3........................................
4......................................
5.......................................
6........................................
7.......................................
8...........................................
9.........................................
10.......................................
VI/. Fill in each numbered blank with one suitable word.(20points)
Americans like sport very much. One of the (1)............. popular kinds of sports in Autumn is football.
All the high schools(2)........... universities have their own teams.
In winter the most popular kind of sports (3)........... basketball. There is usually a match every evening
in one school gymnasium or another. In some parts of the United States there is a lot of (4).............. and ice.
Many people like skiing and skating.
In the other two (5).............., milions of Americans enjoy baseball. The schools have their games in
(6)..............., but the most important professional games are played during summer. Many people listen to
the games (7) .......... the radio, watch them on television or read about them (8) .............. the newspapers.
Some also play tennis or golf and others (9) ......... fishing. They like to stay outdoors (10)........it is
warm during the months of June, July and August.
VII: Use the words given to complete the following sentences
1. you / better / eat / too / candies / because / they / not good / your teeth
....................................................................................................................
2. Hoa / measure / height / weigh / the scale / the moment.
....................................................................................................................
3. Mr.Lam / now wear / face mask / protect him / breathe / dust
....................................................................................................................
4. last year / brother / work / engineer / printing factory
....................................................................................................................
5. what / wide / the West Lake?
....................................................................................................................
6. this morning / I / eat / bread / and / drink milk / breakfast.
………………………………………………………………………..
7. “ balanced diet” / mean / you / eat / variety / foods / without / eat / much / anything.
…………………………………………………………………………..
8. chidren / spend / only / smallpart / freetime / play / electronic games.
…………………………………………………………………………………..
9. public library / city / have / thousands / books / and / Lan / begin / borrow books regularly.
………………………………………………………………………………………..
10.video games / good fun / but players / must / careful.
……………………………………………………………………………..
VIII/. Read the following passage then choose the best answer to fill in the blank.
In the United States of America, the national language is (1)............ English. Four hundred years ago, some
English people came to North America to live and they brought (2).......... language to this country.
Now in the USA, people speak (3)...........English . Most of the words are the (4)............ in American and
Bristish English, but the American say some English words not as people (5)........... in England. Canada is
(6).......... to the North of the United States of America. It is the larger (7)......... the United States. In
Canada, many people (8)............ English because they also came from England many years (9)......... But in
some parts of Canada, people speak (10)............ because they came from France.
1. A. also. B. like. C. as. D. not.
2. A. French. B. English. C. Chinese. D. Canadian.
3. A. British. B. American. C. Russian. D. Chinese.
4. A. various. B. similar. C. same. D. like.
5. A. do. B. say. C. talk. D. speak.
6. A. lies. B. situated. C. at. D. in.
7. A. than. B. as. C. more. D. less.
8. A. say. B. tell. C. talk. D speak.
9. A. ago. B. later. C. there. D. here.
10. A. France. B.French. C. Russian. D. Italian.
IX/. Use given words to rewrite the second sentence that the meaning not change:
1. It took Mr. Hoang half an hour to walk to work yesterday.
Mr. Hoang spent.......................................................
2. What is the price of this cap ?
How much.................................................................?
3. You shouldn’t eat too much meat.
You’d............................................................................
4. Lan is the youngest of the three sisters.
Lan has .....................................................
5. Our house is older than any other house in the living centre
Our house......................................................................
6. Mai usually works hard.
Mai is usually a………………………………………………..
7. There are eight hundred stamps in Hoa’s collection.
Hoa’s collection.......................................................................
8. How heavy is the chicken ?
What ......................................................................................?
9. How much is this book ?
What is..............................................................................?
10. Listening to music is more interesting than watching TV.
I prefer........................................................................

The end
Phßng gi¸o dôc Tam §¶o
®¸p ¸n vµ thang ®iÓmCHÊM
M«n: tiªng anh 7
I/. (5®iÓm ) Mçi c©u ®óng cho 0,5 ®iÓm
1. A 2. B 3. A 4. A 5. A
6. D 7. B 8. A 9. B 10. C
II/. (15®iÓm ) Mçi c©u ®óng cho 1,5 ®iÓm
1 interesting 6 addictive
2 household 7 juicy
3 activity 8 invention
4 medical 9 useful
5 neighborhood 10 Less.
III/. (5®iÓm ) Mçi c©u ®óng cho 0,5 ®iÓm
1. D 2. C 3. C 4. C 5. D
6. A 7. C 8. A 9. D 10. C
IV/. (10®iÓm ) Mçi ®éng tõ ®óng cho 1 ®iÓm
1 is raining 4 didn’t write - phoned
2 meet 5 didn't visit - caught
3 are visiting - visit 6 does it cost
7 will feel
V/. (10®iÓm ) Mçi c©u ®óng cho 1 ®iÓm
1. A at bá at 6. C thousand thousands
2. B fewer less 7. B does is
3. D three-weeks three-week 8. C the bá the
4. B travel traveling 9. C houseworks housework
5. D to play playing 10. B ten-floors ten-floor
VI/. (15®iÓm ) Mçi tõ ®óng cho 1,5 ®iÓm
1. most 2. and 3. is 4. snow 5. seasons
6. spring 7. on 8. in/on 9. go 10. because
VII/. (15®iÓm ) Mçi c©u ®óng cho 1,5 ®iÓm
1. You had better not eat too many candies because they are not good for your teeth.
2. Hoa is mearuring her height and weighing on the scale at the moment.
3. Mr. Lam is now wearing a face-mask to protect him from breathing in dust.
4. Last year my brother worked as an engineer at a printing factory.
5. What is the width of the West Lake ?
6. This moring I ater bread and drank milk for breakfast.
7. “Balanced dile” means you eat a vaviety of foods without eating.
8. Chileren should spend only a small part of their free time playing electronic games.
9. Electronic games are good fun but players must be careful.
10. The public libarry in the city has thousands of books and Lan begins to borrow books
regularly.
VIII. (10®iÓm ) Mçi c©u ®óng cho 1 ®iÓm
1. A also 2. B Engish 3. B American 4. C same 5. D speak