Đề thi HSG Anh 9 Đề 2+Đáp án

SCORE NGUYEN TRI PHUONG Junior High School CODE
SELECTION ENGLISH TEST
School year 2007- 2008
LEVEL 9
Time allowed: 90 minutes
I. LISTENING COMPREHENSION (20 points)
1. Listen to the conversations and answer the questions below (3 pts)
a. Who are the people ? .................................................................................................................
b. Where are they ? .................................................................................................................
c. What are they doing ? .................................................................................................................
2. Listen to the conversations again and complete the chart with the neccesary information. (17 pts)
1 2 3
What do they buy?
What size do they
ask for?
How much does
each thing cost?
What does each
person pay?
How do they pay?
II. VOCABULARY AND GRAMMAR: (50 points)
A. Multiple Choice: (30 points)
Circle the letter next to the word or phrase which best completes each sentence:
1. We hadn’t arranged to meet. We met by ..................
a. satellite. b. chance. c. mistake. d. hand.
2. How did you get here ? Did you come ................ the train ?
a. by b. in c. on d. with
3. The plane was late but nobody knew the reason ................ the delay.
a. of b. about c. on d. for
4. I met an old friend on my way ............. home.
a. to b. ø c. come d. at
5.It’s high time you .................. for school.
a. leave b. left c. leaved d. can leave
6. Sad movies always make my mother ............................
a. cry. b. to cry. c. cried. d. cries.
7. How old are you ? - I .............................. tell you.
a. would rather not b. wouldn’t rather c. not would rather d. would rather not to
8. Wait for me here. I ’ll come back .............. 10 minutes.
a. in b. for c. until d. to
9. Someone calls your number by mistake, so you say, “ Sorry ! ....................... ”
a. Wrong number. b. Mistake. c. Error. d. You’ve made a mistake.
10. I regret ........................... him that book. He never returned it to me.
a. to lend b. lent c. lend d. lending
Page
1
11. How messy your room is ! It needs ............................ up right away.
a. to clean b. cleaning c. clean d. be cleaned
12. Reading comics and picture books ........... my children’s favourite pastime.
a. are b. is c. were d. be
13. He had a lot of trouble ............................... his boss that the project was unfeasible.
a. to convince b. convinced c. convincing d. convince
14. Which of the following words has different underlined sound from the others ?
a. places b. senses c. cases d. houses
15. My parents are not pleased with my bad grades. I ...................... harder last semester.
a. should study b. studied c. have studied d. should have studied
16. He asked me .......................... his computer.
a. don’t touch b. never touch c. not to touch d. not touch
17. Here is ....................... that will interest you.
a. a new b. a news c. one news d. a piece of news
18. I don’t mean to .................. with so many questions!
a. get you tired b. tire yourself c. make you tire d. tire you
19. His ........................ son will go to school this Autumn.
a. five- year- old b. five- years- old c. five years old d. five- yeared- old
20. The doctor asked me to ................ my shirt.
a. put off b. take off c. take out d. put out
21. She is the most humorous girl ................. I’ve ever met.
a. who b. that c. which d. whose
22. I like sitting on a park bench for hours .............. the children playing.
a. to watch b. watch c. watching d. watched
23. Some foreigners are not used to .............. to the left when they come to England for the first time.
a. driving b. drive c. drove d. driven
24. Do you know the man who is wearing the ............................................... ?
a. gold watch very old, valuable b. very valuable, old gold watch
c. old gold watch very valuable d. very old , gold valuable watch
25. Somebody forgot this hat. I wonder .............................................
a. whose is this hat. b. whose hat this is. c. whose hat is this. d. is this whose hat.
26. You shouldn’t go to the meeting .................. you’ve got an invitation.
a. except b. if c. without d. unless
27. ............... it was raining heavily, he went out without a raincoat.
a. Despite b. In spite of c. However d. Although
28. A wedding is a wonderful opportunity for ............. off new clothes.
a. wearing b. carrying c. showing d. putting
29. Let’s go home. ....................... ?
a. shan’t we b. shall we c. do we d. don’t we
30. The police ............... to interview Fred about a robbery.
a. wants b. want c. are wanting d. is wanting
B.Complete the following sentences with the appropriate forms of the words in brackets. (10 pts)
1. It’s the most ( frighten ) film I’ve ever seen. ...............................................
2. The lady eats too much and is now suffering from ( weight ). ...............................................
3. Thousands of people have been made ( home ) by the war. ...............................................
4. After two years’hard work, she ( success ) in getting a Ph.D. ...............................................
5. If your work is ( satisfy ), you won’t get a longer contract. ...............................................
6. I’d love to see you next week, but ( fortune ), it won’t be possible. ...............................................
7. The thing I hate most about being unemployed is the ( bore ). ...............................................
8. As a doctor, she wants to ( special ) in children’s health. ...............................................
9. The examination is ( surprise ) easy. ...............................................
10. Paul gave the police a ( describe ) of his car after it was stolen. ...............................................
Page
2
C. Put the verbs in brackets in the correct tense or form. ( 10 points)
1. I’d rather you ( come ) today than tomorrow. ........................................................
2. When I ( meet ) him two weeks ago, he told me that ........................................................
he just ( return ) from France. /......................................................
3. While the two thieves ( argue ), someone ( steal ) their car. ................................. /..................
4. At this time tomorrow, I ( walk ) in Paris. ........................................................
5. I remember ( pay ) him 50 dong last Sarturday. ........................................................
6 If the storm ( not sweep ) through the rice field last year, ........................................................
our crop ( be ) very good. /.......................................................
7. Since when he ( give up ) smoking ? ........................................................
8. He never goes home before he ( finish ) his work. ........................................................
9. It’s no use ( ask ) children to keep quiet. ........................................................
10. I ( call ) you yesterday, but I forgot. ........................................................
III. READING ( 20 points )
Read the following passage carefully then do as directed:
As a result of years of research, we know that too much animal fat is bad for our health. For
example, Americans eat a lot of meat and only a small amount of grains, fruit and vegetables. Because of
their diet, they have high rates of cancer and heart disease. In Japan, in contrast, people eat large amounts of
grains and very little meat. The Japanese also have very low rates of cancer and heart disease. In fact, the
Japanese live longer than anyone else in the world. Unfortunately, when Japanese people move to the USA,
the rates of heart disease and cancer increase as their diet changes. Moreover, as hamburgers, ice cream, and
other high - fat foods become popular in Japan, the rates of heart disease and cancer are increasing there as
well. People are also eating more meat and dairy products in other countries such as Cuba, Mauritius, and
Hungry. Not surprisingly, the disease rates in these countries are increasing along with the change in diet.
Consequently, doctors everywhere advise people to eat more grains, fruit and vegetables and to eat less
meat and fewer dairy products.
A. Circle the best answer; a, b, c or d : (5 pts)
1. What is the main idea of this passage ?
a. Doctors advise people to eat more grains, fruit and vegetables.
b. Eating meat causes cancer and heart disease.
c. The kind of diet we have can cause or prevent diseases.
d. The Japanese’s rates of heart disease and cancer increase because they move to the USA.
2. Why do the Japanese have low rates of heart disease and cancer ?
a. Because they eat a lot of grains and very little meat.
b. Because they do not eat animal fat.
c. Because their diet changes.
d. Because they live longer than anyone else in the world.
3. “........ the Japanese live longer than anyone else in the world ”. What does anyone else mean ?
a. some other people b. all other people c. most other people d. nobody
4. “ .... Moreover, as hamburgers, ice cream, and other high - fat foods become popular in Japan ....”
What does moreover mean ?
a. however b. in addition c. then d. yet
5. “ .... the rates of heart disease and cancer are increasing there as well ”. What does there refer to ?
a. in the USA b. in Cuba c. in Japan d. in Cuba, Mauritius, and Hungry
B. Find the word or phrases in the passage that means ( 5 pts )
1. the food that you eat and drink regularly : ..............................................................................
2. made from milk : ..............................................................................
3. a careful study ( of a subject ) : ..............................................................................
4. as a result : ..............................................................................
5. also : ..............................................................................
Page
3
B. Read the following passage and fill in each gap with only ONE suitable word (10pts):
KEEPING FIT
Bodies are made to move ! They are not designed for sitting around in front of the television or reading
magazines. Keeping fit doesn’t .. (1) .. you have to be a super - athlete, and even a little exercise can give
you a lot of fun. When you are fit and healthy, you’ll find you look better and feel better, you’ll ... (2) ..
more energy and self - confidence.
Every time you move, you are exercising. The human body is designed to bend, stretch, run, jump and
climb. The ..(3) .. it does, the stronger and fitter it will be. Best of all, .. (4) .. is fun. It’s what your body
likes doing most - keeping on the move.
Physical exercise is not only good ... (5) ... your body. People who take regular exercise are usually
happier, more relaxed and more alert ... (6) ... people who sit around all day. Try an experiment next time
when you’re ... (7) ... a bad mood, go for a walk or play a ball game in the park. See how ... (8) ... better you
feel after an hour.
A sense of achievement is yet another benefit of exercise. People feel good ...(9) ... themselves when
they know they have improved their fitness. People who exercise regularly will ... (10) ... you that they have
more energy to enjoy life. So have a go. You’ll soon see and feel the benefits !
1. ........................... 2. ............................ 3. ............................ 4. ............................ 5. ............................
6. ........................... 7. ............................ 8. ............................ 9. ........................... 10............................
IV. WRITING ( 10 points )
Rewrite the sentences , using the words given:
1. Nobody has ever rented this expensive villa for years.
This expensive ............................................................................................................................................
2. Don’t let the others see you.
Don’t ..........................................................................................................................................................
3. Despite our advice, he came there alone.
Although .....................................................................................................................................................
4. If Peter is lazy, he will get bad marks.
The lazier ....................................................................................................................................................
5. She feels happy because of her coming birthday party.
Her coming .................................................................................................................................................
6. He had dinner then he went to the cinema.
After ............................................................................................................................................................
7. Her behavior annoyed me.
I found ........................................................................................................................................................
8. It was only when I left home that I realized how much my parents meant to me.
Not until ......................................................................................................................................................
9. That essay was excellent !
What ............................................................................................................................................................
10. He wrote the letter in two hours.
It ..................................................................................................................................................................
THE END
ANSWER KEY
Page
4
SELECTION ENGLISH TEST - LEVEL 9
School year 2007- 2008
I. LISTENING COMPREHENSION ( 20 points )
1. ( 3 điểm, mỗi câu đúng 1 điểm ) )
a. They are ( shop ) assisstants and customers.
b. They are in the clothes shops.
c. They are selling and buying clothes.
2. ( 17 điểm, mỗi thông tin 1 điểm )
Customer 1 Customer 2 Customer 3
trousers trainers, socks tracksuit, cap
32 10 ( trainers ) medium
£ 47.50 £ 84.99 ( trainers )
£ 14.99 ( socks )
£ 63.20 ( tracksuit )
£ 68.70 ( cap )
£ 47.50 £ 99.98 £ 131.90
cash credit card credit card
II. VOCABULARY AND GRAMMAR: (50 points)
A. Multiple Choice: (30 điểm, mỗi câu 1 điểm)
1. b 2.c 3.d 4.b 5.b 6.a 7.a 8.a 9.a 10.d 11.b 12.b 13.c 14.d
15.d 16.c 17.d 18.d 19.a 20.b 21.b 22.c 23.a 24.b 25.b 26.d 27.d 28.c
29.b 30.b
B. (10 điểm, 1 từ đúng 1 điểm)
1. frightening 2. overweight 3. homeless 4. succeeded 5.unsatisfactory
6. unfortunately 7. boredom 8. specialize 9. surprisingly 10. description
C. (10 điểm, 1 từ đúng 1 điểm)
1. came 2. met / had returned 3. were arguing / stole 4. will / shall be walking
5.paying 6. had not swept / would have been 7.has -given up 8. has finished
9. asking 10. should have called
III. READING: (20 điểm)
A. (5 điểm, mỗi câu 1 điểm): 1. a 2.a 3.b 4.b 5.c
B. (5 điểm, mỗi câu 1 điểm): 1. diet 2.dairy 3.research 4. consequently 5. as well
C. (10 điểm, mỗi từ 1 điểm): 1. mean 2. have 3.more 4. exercise 5. for
6. than 7. in 8. much 9. about 10. tell
IV. WRITING: (10 điểm, một câu 1 điểm)
1. This expensive villa has never been rented.
2. Don’t let yourself be seen by the others.
3. Although we had advised him, he camethere alone.
4. The lazier Peter is, the more bad marks he will get.
5. Her coming birthday party makes her feel happy.
6. After he had had dinner, he went to the cinema.
7. I found her behavior annoying.
8. Not until I left home did I realize how much my parents meant to me.
9. What an excellent essay it was!
10. It took him 2 hours to write the letter.
Page
5