De thi HSG Thua Thien Hue nam 2006-2007

Đây là phiên bản tài liệu đơn giản

Xem phiên bản đầy đủ của tài liệu De thi HSG Thua Thien Hue nam 2006-2007

03.-SỞ GIÁO DỤC – ĐÀO TẠO
THỪA THIÊN HUẾ
ĐỀ THI HỌC SINH GIỎI NĂM HỌC 2006 – 2007
TIÊNG ANH 12
Thời gian 150 phút (không kể thời gian phát đề)
I. Choose a word or phrase that best complete each sentence; then write A, B, C, or D, on
your ANWSER SHEET.
1. It was very difficult for the inspector to …………. what recommendations he should
make.
A. realise B. settle C. solve D. decide
2. The job of student lodgings officer ………. a great many visits to landladies.
A. concerns B. offers C. asks D. involves
3. It is ……….. knowledge in the village that Mr and Mrs Thorne quarrel violently several
times a week
A. common B. complete C. normal D. usual
4. Of course I
/
m a Christian …………. I expect everyone who works here to be a Christian too.
A. since B. then C. and D. but
5. Wild ducks always fly in a definite ………….
A. figure B. fomula C. shape D. formation
6. It
/
s ………….. long time since he last saw his brothers and sisters.
A. such a B. so C. very D. too
7. He played an active …………. in politics until he was well over 80.
A. scence B. job C. position D. part
8. He retired early ………… ill-health.
A. on be half of B. ahead of C. on account of D. in front of
9. The managers agreed to …………. the question of payment.
A. balance B. control C. discuss D. increase
10. We have no ………. in our files of your recent letter to the tax office.
A. account B. memory C. list D. record
11. Growing the same ………. year after year makes the soil poor.
A. crop B. tree C. soil D. field
12. Farmers ………. the soil with fertilizers.
A. enlarge B. enrich C. enclose D. enter
II. Make all the changes and additions nescessary to produce, form the following eight
sets of words and phrases, eight sentences which together make a complete letter. Write
your answer on the ANSWER SHEET. Note carefully from the example what kind of
alternations need to be made.
EXAMPLE : I / wonder / why you / not / reply / last letter.
ANSWER : I was wondering why you had not reply to my last letter.
Dear Mr Brown,
I be happy / get letter / offer job/ your company.
13. ………………………………………………………………………………………………
You / not tell/ when / want me / start work / for you.
14. ………………………………………………………………………………………………
My present employer / expect me / stay him / end month.
15. ………………………………………………………………………………………………
We think / about buy / house/ the office.
16. ………………………………………………………………………………………………
My wife / be anxious / find / good school / chilren / attend.
17. ………………………………………………………………………………………………
She worry / not be able / continue / study /same subjects.
18. ………………………………………………………………………………………………
Let hope / problems / not take / long solve.
19. ………………………………………………………………………………………………
I look forward / start work / you.
20. ………………………………………………………………………………………………
III. Finish each of the following sentences in such a way that it means exactly the same as
the sentence printed before it. Write your answer on the ANSWER SHEET.
21. I asked the hotel porter to wake me at 8 o
/
clook the following morning.
Please………………………………………………………………………………………
22. The garage is going to repair the car for us next week.
We are going ………………………………………………………………………………
23. “I don
/
t think John will come”, sail Bill
Bill doubted ……………………………………………………………………………….
24. We couldn
/
t drive because of the fog.
The fog prevented ………………………………………………………………………….
25. I
/
m sorry that I didn
/
t finish my homework last night.
I wish ………………………………………………………………………………………
26. Nobody can deny that she has a beautiful voice.
It ……………………………………………………………………………………………
27. The child will die if nobody sends for a doctor.
Unless ………………………………………………………………………………………
28. The water was so cold that the children could not swim in it
The water was not ………………………………………………………………………. ….
29. You must see the manager tomorrow moring.
You
/
ve ……………………………………………………………………………………….
30. That
/
s an insulting name to use for him.
Don
/
t call ……………………………………………………………………………………..
IV. Read the passage then choose the best answer to each question on your ANSWER
SHEET.
Statistics reguarding cigarette smoking are anything but encouraging. The Federal
Trade commission recently anounced that in 1980 Americans purchased 628,2 billion
cigarettes, an appallingly greater number than ever before. The average containing less than 15
milligrams of tar. In 1968 the average tar content was 22 milligrams.
Despite the fact that every cigarette park has the printed warning from the Surgeon
General, those who still smoke are smoking more heavily. Many people have forsworn
smoking in fear of lung cancer. The American Cancer Society reports thet death rates from
lung cancer have escalated, whereas those for other major cancers have levelled off or
declined.
Last year 111.000 Americans died of lung cancer, while it is estimated that 117.000
will succumb this year. Lung cancer heads the list in killing 35 percent of males who die from
cancer. Lung cancer accounts for 17 percent of women
/
s cancer deaths. An estimated 440.000
deaths from cancer will occur this year, 9.000 more than the previous year. Lung cancer
accounts for two thirds of the increase. Although many cancer patients have survived the
disease, the prognosis for lung cancer patients is most disheartening. Ninety one percent of all
diagnosed cases of lung cancer do not survive.
31. You may infer that low-tar cigarettes
A. reduce the dangers of smoking
B. appeal to a majority of smoking.
C. cause lung cancer
D. have the Surgeon General
/
s approval.
32. Statistics show average smokers smoke
A. less than they did in the past
B. more than they did in the past.
C. the same as they did in the past
D. none of the above
33. It is predicted that the number of deaths from lung cancer this year will be
A. reduced from the number last year.
B the same as the number last year
C. 9.000 more than last year
D. 111.000
34. The percentage of women
/
s lung cancer deaths is
A. equal to that of men
/
s lung cancer deaths
B rising annually
C. about half the percentage of men
/
s lung cancer deaths
D. an indication that women are not susceptible to lung cancer
35. You many infer from the passage that lung cancer
A. can be treated effectively.
B. is always related to smoking
C. will cause cigarettes to be taken off the market
D. currently has no infallible cure
V. Fill in each numbered blank with one suitable word or phrase write A, B, C, or D, on
your ANWSER SHEET.
Acid rain will not be an easy problem (36) …………. . As more and more countries
become (37) …………. , there will be more and more competition for petroleum for cars,
home heating, and indusrty, while (38) ……………… petroleum contributes greatly (39)
……………. acid rain, it is less polluted than coal. Unfortunately petroleum is more (40)
……………. than coal and no one knows exactly (41) …………. petroleum is left. Therefore,
there will be a pressure to burn coal for energy. Coal is a (42) …………… dirtier energy
source than petroleum. Since we already know how (43) …………. acid rain is, it is important
(44) …………… we increase our efforts to find a (45) ………………. source of energy as
quickly as possible, so that we can advoid further environmental damage.
36. A. solve B. to solve C. solved D. solving
37. A. industryB. industrial C. industrializeD. industrialized
38. A. firing B. shooting C. burning D. cooking
39. A. to B. for C. at D. with
40. A. expensive B. cheap C. clean D. dirty
41. A. how many B. how much C. how far D. how long
42. A. so B. many C. lot D. much
43. A. destroy B. destroyed C. destruction D. destructive
44. A. that B. if C. whether D. which
45. A. polluted B. polluting C. non- polluting D. unpolluting
VI. Complete the conversation on your ANSWER SHEET.
A : Come in you are Mr Carson aren
/
t you? (46) …………………
B : Thank you.
A : (47) …………………………………, Mr Carson.
B : Well, I want to borrow some money.
A : (48) ……………………..?
B : I want to buy a car. (49) …………………………….
A : Ah, how much have you saved?
B: (50) ………………………………………………….
………The end…….
ĐÁP ÁN ĐỀ THI HỌC SINH GIỎI 12 MÔN TIẾNG ANH
năm học 2006 – 2007
I.
1. (D) 2. (D) 3. (A) 4. (C)
5. (D) 6. (A) 7. (D) 8. (C)
9. (C) 10. (D) 11.(A) 12. (B)
II.
13. I was (am) happy when I got (to get) your letter in which you offer (offering) me a job in
your company.
14. You don
/
t tell (haven
/
t told/didn
/
t tell) me when you want (wanted) me to start working (to
work) for you.
15. My present employer is expecting (expects me to stay with him until (till) the end of this
month.
16. We are thinking about buying a house near the office.
17. My wife is anxious to find a good school for (which/that) the (our) children to
(can/could/might) attend.
18 She is worried they wil (might/may) not be able to continue to study (studying) the same
subjects.
19. Let
/
s (Let us) hope our (these/those/the) problems will not take long to solve.
20. I look forward to starting to work (working) with (for) you.
III.
21. “Please (can/could/would) wake me at 8 o
/
clock tomorrow morning(?).” I said to (asked)
the hotel porter.
22. We are going to have (get) the car repaired.
23. Bill doubted whether (if/that) John would come.
24. The fog prevented us from driving.
25. Do you happen to have change for a pound?
26. It cannot be denied that she has a beautiful voice.
27. Unless someone (somebody) sends for a doctor, the child will die.
Unless a doctor is sent for, the child will die.
28. The water was not warm enough for the children to swim (in).
29. You
/
ve (got) to see manage tomorrow morning.
30. Don
/
t call him (by) such an insulting name.
Don
/
t call him (by) that insulting name.
IV.
31. C 32. B 33. C 34. C 35. D
V.
36. B 37. D 38. C 39. A 40. A
41. B 42. D 43. D 44. A 45. C
VI.
A : Come in you are Mr Carson aren
/
t you? (46) Please sit down.
B : Thank you.
A : (47) What can I do for you, Mr Carson.
B : Well, I want to borrow some money.
A : (48) What for?
B : I want to buy a car. (49) I
/
ve been saving for two years .
A : Ah, how much have you saved?
B: (50) I have saved about a thousand pounds.
Ghi Chú: Mỗi câu 0,2 điểm

Đây là phiên bản tài liệu đơn giản

Xem phiên bản đầy đủ của tài liệu De thi HSG Thua Thien Hue nam 2006-2007